Millieu-impact van Skullcandy's hoofdtelefoons gemeten door Nederlands bedrijf

5 reacties

Skullcandy geeft met zijn nieuwe Transparency-serie meer inzicht in de milieu-impact van het produceren van hoofdtelefoons. In samenwerking met het Nederlandse EcoChain is de CO2-uitstoot, die vrijkomt bij fabricatie, voor producten uit de serie in kaart gebracht.

De Transparency-serie is tijdelijk beschikbaar, en bestaat uit een hoofdtelefoon en een setje in-ears. De hoofdtelefoon (Hesh Evo Wireless) is in fel lichtblauw uitgevoerd, houdt het 36 uur vol op een lading en kan snel weer opgeladen worden (3 uur gebruikstijd na 10 minuten laden). Bij de productie is 12,14 kg aan CO2 uitgestoten, maar door compensatie is het product CO2-neutraal. De Hesh Evo wordt voor €109,99 verkocht.

De Transparency Jib True 2 Wireless-in-ears zijn groen, ipx4-waterdicht (plensdicht) en gaan 33 uur mee, bij gebruik van de oplaad-case. Het produceren heeft 5,70 kg aan CO2-uitstoot veroorzaakt, die ook hier gecompenseerd is. De Jib True 2’s worden geleverd met oplaad-case en (micro) usb-kabel, voor €54,99.

Skullcandy probeert zijn impact op het milieu op allerlei manieren te verminderen. Zo kun je oude hoofdtelefoons van het merk naar ze terugsturen, waar ze gerecycled worden. Ze hopen zo vóór het einde van 2025 een miljoen pond aan elektronisch afval te hebben voorkomen. Verder wordt het productieproces zo veel mogelijk verduurzaamd, en zijn alle verpakkingen voor Skullcandy-producten van 100% gerecycled materiaal.

Bronnen: Skullcandy (1), (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0