Nederlanders geïnteresseerd in thuisaccu, als die zichzelf maar snel terugverdient

28 reacties

Volgens zonnepaneelleverancier Zonneplan is tweederde van de Nederlanders wel geïnteresseerd in een thuisaccu, ook degene die niet in het bezit zijn van zonnepanelen. De accu moet zichzelf wel snel terugverdienen; het liefst binnen vijf jaar.


Interesse in de aanschaf van een thuisaccu (Zonneplan).

Zonneplan deed onderzoek onder 2000 Nederlanders. 31 procent van de zonnepaneeleigenaars verwacht binnen vijf jaar al een thuisaccu aan te schaffen. 11 procent wacht nog even langer, 39 procent weet het nog niet en 15 procent is het helemaal niet van plan.

Een thuisaccu kan ook zonder zonnepanelen voordelen hebben. Met een dynamisch energiecontract kan het stroomtarief per uur verschillen. Door de accu op te laden in de goedkope uren, en die stroom te gebruiken in de dure uren, kan je volgens Zonneplan ruim 500 euro per jaar besparen. 

Van de zonnepaneelloze onderzochten wil zo’n 17 procent aan de thuisaccu, en 9 procent zelfs al binnen vijf jaar. 41 procent weet het nog niet zeker en 42 procent is niet geïnteresseerd in de aanschaf.


Acceptabele terugverdientijden (Zonneplan).

De terugverdientijd is natuurlijk wel van belang. 34 procent van de ondervraagden wil alleen een thuisaccu aanschaffen als die zichzelf binnen vijf jaar weer terugverdient. 28 procent is bereid nog wat langer te wachten, tot 10 jaar. Als het nog langer duurt is slechts 5,7 procent nog geïnteresseerd. 

‘Geld verdienen’ met een thuisaccu is nu nog niet zo heel interessant voor zonnepaneeleigenaars. De prijzen van de accu’s zijn hoog en teruggeleverde stroom wordt nu toch nog volledig gesaldeerd. Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd, dus dan verandert de zaak misschien nog wel.

Bron: Zonneplan

« Vorig bericht Volgend bericht »
0