Ziggo verhoogt de prijzen van zijn 'verborgen' Internet Basic-abonnement

76 reacties

Ziggo heeft de kosten van zijn 'verborgen' Internet Basic-abonnement de afgelopen maanden flink verhoogd. Volgens TotaalTV kostte het pakket in juni nog €32,50, in juli 35 euro en nu ineens 40 euro.

Bij het Internet Basic-abonnement krijg je 50 Mbit/s aan downloadsnelheid en 20 Mbit/s aan upload. Televisie zit hier in principe niet bij, maar omdat alles via de coax-verbinding gaat krijg je wel gewoon alle ongecodeerde zenders binnen (iets wat Ziggo zelf niet adverteert natuurlijk). Het abonnement is dus te gebruiken als goedkoop internet + tv-pakket.

Ziggo heeft Internet Basic goed verborgen. Op hun website lijkt geen logische manier te zijn om hem te vinden; op de pakketpagina's wordt hij niet weergeven in ieder geval. Met de prijs van 40 euro komt het pakket nu erg dicht in de buurt van Internet Start (100 Mbit/s download voor 43 euro).

Voor nieuwe klanten lijkt het abonnement dus nog weinig bestaansrecht te hebben. Huidige Internet Only-klanten zouden nog wel de oude prijs van 35 euro betalen, wanneer ze de internetsnelheid aanpassen naar 50 Mbit/s. Dat geldt overigens niet als je downgrade van een andere abonnementsvorm (zoals Alles-in-1 of Internet & TV). Bij downgraden sluit je een nieuw contract af, en betaal je nu dus gewoon 40 euro per maand.


De Internet Only-abbo's van Ziggo, Internet Basic staat er niet bij.

Bronnen: TotaalTV, Ziggo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0