TrendForce voorspelt dalende ram-prijzen, wij merken er nog weinig van

8 reacties

Marktonderzoeker TrendForce voorspelt dat de prijzen van werkgeheugen de komende tijd omlaag gaan. Ddr3- en ddr4-geheugen zou dit kwartaal zo’n 13 tot 18 procent goedkoper worden dan vorig kwartaal, en de prijzen gaan in het vierde kwartaal nog eens 3 tot 8 procent omlaag.

TrendForce verwachtte eerder dalingen van 8 tot 13 procent (3e kwartaal) en 0 tot 5 procent (4e kwartaal), maar heeft dit nu bijgesteld. Door een overschot aan voorraad zouden fabrikanten de prijzen verder omlaag gegooid hebben.

In Nederland lijken we hier nog niet veel van te merken. Als we kijken naar een Corsair ValueSelect 4 GB-geheugenbankje, dan is de gemiddelde prijs (€21,95) exact hetzelfde als begin juli. Ook ddr4 is niet echt goedkoper geworden: een Corsair Vengeance LPX Black 16 GB-setje kostte begin juli gemiddeld €82,85, en nu €79,30. Geen noemenswaardige daling dus.


Het prijsverloop van de Corsair ValueSelect (4 GB, ddr3).

Bij ddr5 zien we ook nog geen dalende trend. Kingstons Fury Beast 32 GB ddr5-kit werd begin dit kwartaal voor 202 euro verkocht, en zit nu rond de 210. Als we wat verder in het verleden kijken is trouwens wel flinke prijsdaling te zien: op 2 februari kostte dit setje nog 350 euro.

Het is dus nog even afwachten in hoeverre wij kunnen meegenieten van de lagere fabrieksprijzen. We zijn in ieder geval al blij dat de fabrikanten zich realiseren dat de prijs omlaag ‘moet’ als het aanbod groter is dan de vraag; hier kan Nvidia misschien nog wel wat van leren.

Bron: TrendForce

« Vorig bericht Volgend bericht »
0