Samsung Odyssey Ark: draaibare 55-inch MiniLED-monitor voor 2.999 euro

7 reacties

Na de onthulling van begin dit jaar heeft Samsung meer informatie gedeeld over de Odyssey Ark. Deze gebogen 55-inch gamingmonitor zal vanaf 24 augustus beschikbaar zijn en lijkt topspecificaties te combineren met een flink prijskaartje: Samsung meldt een adviesprijs van 2.999 euro.

Voor dit bedrag krijg je een 4k-paneel (16:9) met een 1000R-curve, dat is voorzien van een miniled-backlight met 1.056 dimmingzones. De doorsnee helderheid bedraagt 600 nits, terwijl de piekwaarden 2.000 nits bereiken. Naast hdr10+-certificering belooft de fabrikant 95% dekking van het dci-kleurenbereik, wat gaming betreft wordt een 165Hz-refreshrate, AMD FreeSync Premium Pro en 1ms-respsonstijden vermeld (gtg).

De meest opvallende eigenschap is de Cockpit-modus, waarbij de monitor verticaal kan worden opgesteld. Met behulp van de Ark Dial-afstandsbediening – die prik krijgt via zonne-energie – kan de schermruimte in verschillende virtuele displays worden verdeeld. Hierdoor kunnen tot drie (verticaal) à vier (horizontaal) verschillende ‘schermen’ tegelijkertijd worden getoond, waarbij bijvoorbeeld een game, een webbrowser en een videogesprek kunnen worden weergegeven.

Tot slot heeft Samsung ook ingezet op het geluid. In elke hoek van de Odyssey Ark bevindt zich een luidspreker, in het midden zijn er nog eens twee woofers van de partij. Dit 2.2.2 60W-systeem levert naar verluidt een diepe bas bij 45 Hz en surroundgeluid met AI Sound Booster en Dolby Atmos.


Inmiddels heeft LinusTechTips het scherm alvast kunnen proberen.

Bronnen: ComputerBase, Samsung, (2)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0