Intel Arc A380-videokaart voor het eerst verschenen bij Amerikaanse retailer

11 reacties

Het ziet ernaar uit dat ASRock de eerste Intel-partner wordt die een Alchemist-videokaart in de VS zal aanbieden. De Twitteraar Momomo_us heeft namelijk de Challenger Arc A380 gespot bij Newegg, die voor 140 dollar via backorder kan worden besteld. De retailer verwacht dat de kaart vanaf 22 augustus zal beschikbaar zijn.

 

De A380 is zoals beloofd dus enkele tientjes goedkoper dan de RX 6400 van AMD, die een adviesprijs van 159 dollar heeft. Bij Newegg zijn er momenteel wel custom uitvoeringen beschikbaar die vanaf 149 dollar van eigenaar wisselen, ofwel 10 dollar meer dan de A380 Challenger. Gezien de teleurstellende drivers en inconsistente prestaties – zeker bij oudere games – zal het moeten blijken of deze lagere prijs potentiële kopers over de streep zal kunnen trekken.

Er zijn inmiddels twee maanden verstreken sinds de lancering van de A380 in China. Intel heeft zelf aangegeven dat de krachtigere A750 en A770 later dit jaar worden verwacht, al is het niet duidelijk of ook deze kaarten aanvankelijk enkel naar China komen. Bovendien ontbreekt enige informatie over de komst van Alchemist naar Europa.

Bronnen: Momomu_us (Twitter), Newegg

« Vorig bericht Volgend bericht »
0