Geloof het of niet, maar de ouwe getrouwe floppy disks worden nog steeds verkocht

11 reacties

Tom Persky, oprichter van floppydisk.com en zelfverklaarde last man standing in de floppy disk business, meldt dat de luchtvaartindustrie nog immer een van zijn grootste klanten is. Hij sprak hierover in het nieuwe boek Floppy Disk Fever: The Curious Afterlives of a Flexible Medium van Niek Hilkmann en Thomas Walskaar.

"Mijn grootste klanten -en de plaats waar het meeste geld vandaan komt- zijn de industriële gebruikers," zegt Persky in een interview in het boek dat vorige week online werd gezet door Eye On Design. "Dit zijn mensen die floppy disks gebruiken als een manier om informatie in en uit een machine te krijgen. Stel je voor dat het 1990 is en je bouwt een of andere grote industriële machine. Je ontwerpt hem om 50 jaar mee te gaan en je wilt de beste technologie gebruiken die beschikbaar is."

Persky voegt daaraan toe: "Neem bijvoorbeeld de luchtvaartindustrie. Waarschijnlijk de helft van de huidige luchtvloot is meer dan 20 jaar oud en gebruikt nog steeds floppy disks in sommige vliegtuigelektronica. Dat is voor mij een enorme afnemer."  Verder zou ook de medische sector nog steeds diskettes gebruiken, terwijl er ook nog de hobbyisten zijn die "tien, 20 of misschien wel 50 floppy disks willen kopen."

Bronnen: Slashdot, Insider

« Vorig bericht Volgend bericht »
0