Apple verhoogt prijzen App Store, laagste tarief wordt 20% duurder

3 reacties

Apple heeft op zijn Developer Blog bekendgemaakt dat de tarieven van apps en in-app aankopen in de App Store worden opgedreven in de loop van oktober. Deze maatregel treft verschillende regio’s, waaronder alle landen waar met de euro wordt betaald. Abonnementen die vanzelf worden vernieuwd vallen voorlopig buiten de boot.

De prijsstijgingen zijn naar alle waarschijnlijkheid te wijten aan de zwakte van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De precieze meerkost wordt bepaald door het niveau: 0,99 euro wordt 1,19 euro (+20%), terwijl 1,99 stijgt naar 2,49 (+25%). Het duurste segment van 999,99 euro wordt dan weer 1.199,99 euro, een toename van 20 procent.

Ontwikkelaars moeten uit één van deze preset-prijzen kiezen voor hun apps, wat wil zeggen dat niet per se alle apps duurder gaan worden – al wordt de bodemprijs van 99 cent dus wel opgetrokken. Naast de Eurozone zijn er ook prijsstijgingen in de volgende landen: Chili, Egypte, Japan, Maleisië, Pakistan, Polen, Zuid-Korea, Zweden en Vietnam. De volledige lijst met tarieven kun je hier terugvinden (link).

Bronnen: Apple, ComputerBase

« Vorig bericht Volgend bericht »
0