Dit is de nieuwe Out-of-box Experience van Windows 11 22H2

13 reacties

Naast alle toevoegingen en verbeteringen in de herfstupdate van Windows 11, ook wel bekend als 22H2 of Sun Valley 2, is ook de out-of-box experience of OOBE opgefrist. De wizard die je na een nieuwe installatie door het instelproces heen loodst is voorzien van wat nieuwe animaties en een aantal andere opties. In grote lijnen is het proces hetzelfde gebleven.

In het menu om je land of regio in te stellen zijn de Verenigde Staten nu de eerste optie, waarbij een uitzondering wordt gemaakt op de alfabetische volgorde van voorheen. Als je geen internetverbinding hebt kun je nu niet meer verder, terwijl je vroeger kon kiezen voor een lokaal, offline account. Er is een nieuwe pagina om een Microsoft-account te koppelen. Voor de pagina waar je een pin-code in kan stellen is nu de optie geplaatst om instellingen van een back-up over te nemen.

Verder is de mogelijkheid om je telefoon te linken, zoals in de laatste versie van Windows 10, weer terug van weggeweest. In de Home-editie kun je niet meer kiezen om je bestanden enkel op je pc op te slaan, de mappen Bureaublad, Documenten en Afbeeldingen worden automatisch geüpload naar de cloud. In de Pro-versie is deze optie er nog wel.

Visuele aanpassingen zijn te vinden in het laad-ringetje bij het opstarten, een bijgewerkt Toegankelijkheid-menu waarbij de volumeknop helaas overgeslagen is, de toetsenbord-instellingen en de animatie wanneer de configuratie voltooid wordt en er gezocht wordt naar beschikbare updates.


Bron: Windows Central


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Microsoft Windows 11 Home (NL)

Microsoft Windows 11 Home (NL)

  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 64-bit

€ 116,95

1 winkel
Microsoft Windows 11 Home DVD (NL)

Microsoft Windows 11 Home DVD (NL)

€ 109,00

6 winkels
Microsoft Windows 11 Pro (NL)

Microsoft Windows 11 Pro (NL)

€ 143,95

6 winkels
Microsoft Windows 11 Professional (NL)

Microsoft Windows 11 Professional (NL)

  • Volledige versie
  • Nederlands
  • 64-bit

€ 199,95

1 winkel
« Vorig bericht Volgend bericht »
0