Seagate en Western Digital allebei behoorlijk pessimistisch over toekomst opslag

9 reacties

Opslaggiganten Seagate en Western Digital hebben allebei een behoorlijk pessimistische kijk op de (nabije) toekomst van de markt van opslagschijven, zo detailleert TechRadar. Tijdens een conferentie van Goldman Sachs delen de twee bedrijven vrij sombere verwachtingen.

Western Digital zegt te verwachten dat het de omzet van minimaal 3,6 miljard dollar niet gaat halen. Tijdens hetzelfde evenement stelt Seagate de verwachting van 2,5 miljard dollar omzet ook bij naar 2,1 miljard dollar. Kortom, de markt van opslagschijven zit een beetje in de problemen, maar hoe komt dat?

Volgens beide bedrijven is het een combinatie van problemen. Enerzijds is het de pandemie die roet in het eten van de miljardenbedrijven gooide. Dankzij corona zijn de kosten van het produceren van harde schijven en ssd's sterk omhoog gegaan, onder meer vanwege alle maatregelen die de bedrijven moesten nemen voor de veiligheid van het personeel.

Ook zorgde de pandemie voor een notoire ineenstorting van de internationale bevoorradingsketens. Wederom werden de kosten van grondstoffen en onderdelen hoger, wat een duurder totaalplaatje veroorzaakt.

Dan lijkt er ogenschijnlijk nog een reden te zijn; de terugkeer naar het kantoor. Tijdens de pandemie kochten mensen massaal apparaten om thuis te werken. Die vraag valt nu weg, gezien de meesten weer op kantoor kunnen werken.

Toch is dat volgens WD-ceo David Goeckeler slechts een deel van het probleem. Ook de investeringen in cloudopslag blijken namelijk ontzettend tegen te vallen. Er is dus sprake van een algehele stagnering van de vraag naar opslagschijven. En dat lijkt voorlopig nog wel zo te blijven. Niet gek dus, dat Western Digital al een tijdje speelt met het idee om de bedrijfsstructuur helemaal om te gooien

Bron: TechRadar

« Vorig bericht Volgend bericht »
0