Linksys Skype telefoon test

Het beste van twee werelden?

Door


In gebruik

Aansluiten is een fluitje van een cent. Eenmaal opgeladen blijkt de handset te beschikken over een goed leesbaar, scherp menu in kleur. Een Nederlandstalige menu optie is helaas niet voorhanden.

Het basisstation van de Linksys CIT400-EE

Na aanzetten van de telefoon moeten we eerst een waarschuwing lezen die meldt dat Skype niet geschikt is als vervanging van een normale telefoon, en niet te gebruiken is voor bellen van een alarmnummer. Vervolgens moet je land- en regiocode invoeren, waarna ingelogd kan worden bij Skype. Als je nog geen account hebt, kan dit simpel via de telefoon worden aangemaakt. Opmerkelijk is, dat de telefoon ‘crasht', wanneer je niet direct na het aanzetten de instelopties doorloopt. De enige manier om het toestel dan in gebruik te nemen is de batterijen verwijderen, herplaatsen en opnieuw beginnen. Het aanmaken van een Skype account gaat redelijk eenvoudig voor iedereen die bekend is met het T9 tekstinvoer systeem, veel gebruikt voor SMS berichten.

Eenmaal voorzien van de noodzakelijke basisinstellingen, kunnen we direct bellen. Zowel bellen als gebeld worden kan via Skype als via de vaste analoge lijn, desgewenst kan worden ingesteld dat een van deze opties de voorkeur heeft, dan wordt deze tot nader order gebruikt. Bellen naar een ‘gewoon' nummer via Skype gaat via SkypeOut, hiervoor moet eerst worden ingelogd op de site van Skype om beltegoed aan te schaffen.

De belangrijkste aspecten van een draadloze telefoon zijn, naar onze mening, de geluidskwaliteit en de afstand tot waar gebeld kan worden. Hier kunnen we kort over zijn, de kwaliteit is uitstekend. Zowel op korte als lange afstand, in dezelfde kamer als waar de ontvanger staat als aan de andere kant van het gebouw door deuren en muren heen kunnen we gesprekken goed verstaan en verstaan worden. De reikwijdte van het basisstation is fors, binnenshuis konden we tientallen meters overbruggen en al bellend naar de kruidenier op de hoek is met deze telefoon zeker niet een denkbeeldige mogelijkheid. Het scherm is voldoende contrastrijk om ook buiten in de zon leesbaar te zijn.

Kijkend naar de extra functionaliteit van de telefoon, worden we niet teleurgesteld. Voor ieder type gesprek (Skype, SkypeIn, vaste lijn en intercom) kan een van 16 beltonen worden ingesteld. Dankzij uitgebreide instellingsopties zal de telefoon binnen de meeste netwerksituaties werken. Alle functies die het programma Skype op de computer heeft, zijn in de handset voorhanden. Het toestel ondersteunt wisselgesprekken, heeft een speaker functie en kan dienen als intercom: hiermee is contact tussen verschillende handsets op één basisstation mogelijk.

Conclusie

Deze telefoon van Linksys heeft zonder meer veel in zijn mars. Hoewel het qua design wat minder strak en meer comfortabel had mogen zijn, biedt het toestel dermate veel opties en gebruiksgemak dat we het zonder meer kunnen aanraden voor wie anders wellicht zou overwegen af te zien van een landlijn. Zeker voor bezitters van een ADSL-verbinding, die niet om betalen voor een telefoonlijn heen kunnen (hetzij via een toeslag bij de provider, hetzij via een telefoonabonnement) , is dit toestel een interessante optie. De combinatie van goedkoop digitaal bellen via Skype en een betrouwbare draadloze analoge verbinding biedt zo het beste van twee werelden. De adviesprijs van 169 euro is zeker niet te hoog.

Linksys CIT400-EE
Klik hier voor een prijzen overzicht in onze prijsvergelijker.
www.linksys.com


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*