Vergelijkingstest: Muismatten voor gamers

beste ondergrond voor optimale prestaties

Door


Conclusie

In deze vergelijkingstest hebben we veel muismatten gezien met compleet andere benaderingen, maar toch zijn de verschillen in prestaties kleiner dan we vooraf verwacht hadden. Voor low sensitivity gamers, mensen die met grote armbewegingen gamen, zijn de ruwere/grovere muismatten de betere keus.

In dit genre kom je snel uit bij de grotere muismatten met een toplaag van stof en een zachtere onderlaag. Deze muismatten hebben als voordeel dat ze prettig aanvoelen voor hand en pols en dat de niet plakkerig aanvoelen, ook niet na langdurig gamen.

Voor high sensitivity gaming zijn de gladdere muismatten de beste optie, simpelweg omdat muismatten met een hard oppervlak minder glijweerstand bieden en dus makkelijker nauwkeurig over kleine afstanden te bewegen zijn.

De grootte van de muismat is meestal meer persoonlijk, als low sensitivity gamer zou je eerder kiezen voor een grotere muismat, terwijl iemand die het van precisie moet hebben met een kleiner exemplaar afkan. Voor low-sense gamers is de Razer Mantis Speed een goede keuze. Deze heeft een glad oppervlak met een hoge accuraatheid. Ook is de Razer Exactmat prima voor deze categorie, ook al is hij niet de grootste in zijn segment.

Voor de high sensitivity gamer is er wat meer keus. Kleiner formaat muismatten met een glad oppervlak zijn er in overvloed. Toch zijn er een paar uitblinkers. De Corepad C1 is een mooie muismat met een prima formaat, net als de Razer Exactmat. Als laatste zijn de Speedlink Battle Pad XXL TRIBAL en Speedlink CROW ook zeker geen tegenvallers. Goed compromis tussen comfort en hoge snelheid is de Corepad Victory, die daarmee zeker ook het overwegen waard is.

Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht hieronder voor een uitgebreide vergelijkingstabel.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*