Vergelijkingstest: 32 USB-sticks

De snelste, de mooiste én de kleinste!

Door


USB-sticks: De Snelste

Zeker als je een USB-stick zeer intensief gebruikt en er vaak grote bestanden op plaatst is het aan te raden om een zo snel mogelijke te kopen. Van de 32 sticks die we hebben getest zijn dit de snelste:

5. Apacer Handy Steno AH421

Bij deze stick meten we een leessnelheid van 32.0 MB/s en een schrijfsnelheid van 18.1 MB/s. Uniek bij Apacher is dat de USB-connector haaks op de stick zit. Op die manier steekt ‘ie niet uit wanneer je hem op een PC of laptop aansluit. Doordat je de stick rondom de connector kunt draaien, kun je voorkomen dat bepaalde poorten in de buurt van de USB-aansluiting worden geblokkeerd.

Apacer Handy Steno AH421 2GB

4. Kingston DataTraveler II Plus

Kingstons DataTraveler II Plus is wat betreft schrijfsnelheid identiek aan Apacer, maar met lezen net een fractie sneller: 33.1 MB/s. Met een gemiddelde prijs van 36 euro is het de op één na duurste uit het lijstje van vijf snelste USB-sticks. Wel berekenden onze benchmark voor Kingston de hoogste endurance factor van de vijf. Met de betrouwbaarheid zit het dus wel snor!

Kingston DataTraveler II Plus 2GB

3. takeMS MEM-Drive Booster

De MEM-Drive Booster eindigt als we onze vier benchmark-resultaten even zwaar laten wegen op de derde plek. Met 64 MB datablokken meten we een leessnelheid van 30.9 MB/s en een schrijfsnelheid van 19.2 MB/s. Prettig is ook dat deze stick U3-functionaliteit heeft!

takeMS MEM-Drive Booster 2GB

2. Transcend JetFlash 160

De op één na de snelste stick is de JetFlash 160 van Transcend. De gemeten leessnelheid van 26.7 MB/s valt in vergelijking met de drie hiervoor genoemde sticks nog wel mee, maar het is vooral de schrijfsnelheid waarmee Transcend hoge ogen gooit: wij maten maximaal 22.4 MB/s! De door SiSoft Sandra XI gemelde endurance factor van 11.7 punten is wel vrij laag.

Transcend JetFlash 160 2GB

1. Sony MicroVault High Transfer

Voor de allersnelste USB-stick moet je overduidelijk bij Sony zijn. Hun MicroVault High Transfer biedt een leessnelheid van 33 MB/s en een schrijfsnelheid van 22.4 MB/s. Een leuk detail is dat deze stick geen dopje heeft, maar dat je de USB-connector als het ware uit de stick kunt schuiven. Deze ultieme USB-stick heeft maar één nadeel: met een prijskaartje van rond de 51 euro is de MicroVault veel duurder dan de andere snelle sticks.

Sony MicroVault Excellence 2GB


Lees ook deze usb-stick artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*