Voedingen megatest: 50x 400W-1200W

50 voedingen voor mid-range en high-end PC's vergeleken

Door


Inleiding

De afgelopen jaren is er in de hardwaremarkt een gigantische consolidatie ingezet. Konden we enkele jaren geleden bijvoorbeeld nog makkelijk vijftien tot twintig merken meenemen in een vergelijkingstest van moederborden, nu is het al een uitdaging om er vijf bij elkaar te krijgen. Eén productgroep blijkt echter een grote uitzondering: het aantal merken dat voedingen op de markt brengt lijkt elke maand wel te stijgen. Op zich is dat niet zo gek; de voeding is één van de weinige onderdelen binnen de PC waar bedrijven nog een goede boterham aan kunnen verdienen. Immers, de daadwerkelijke prestaties en mogelijkheden van een voeding zijn dusdanig moeilijk in kaart te brengen, dat het voor niemand helemaal duidelijk is wat je nu exact koopt. Waar je immers makkelijk kunt nagaan of een 500 GB harddisk wel echt 500 miljard bytes kan bevatten, is het als consument niet te doen om te onderzoeken of die voeding met 500 Watt sticker ook daadwerkelijk stabiel zoveel vermogen kan leveren. Voedingen verkoop je zodoende dus bijna voor ‘wat de gek er voor geeft'.

hiperpsufancy_550

De voeding is dan misschien wel het minst sexy onderdeel van de PC, ook hier is het zeker belangrijk goed te bedenken welke aankoop je doet. De keuze qua voeding heeft tenslotte grote invloed op het feit of je PC wel of niet stabiel werkt, zeker wanneer je veel high-end hardware gebruikt. Daarnaast is de voeding traditioneel ook één van de grootste herriemakers binnen je computer. Alleen dat is voor veel mensen al een goede reden om op zoek te gaan naar een degelijk en stil exemplaar.


Vergelijken

In deze review besproken 49 producten

  Meer producten (49)  

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*