Windows Home Server introductie

Iedereen een server in huis!

Door


Toegang op afstand

Als de router instellingen goed zijn verlopen en je ook een homeserver.com domein hebt ingesteld, kun je je server vanaf iedere plek op internet eenvoudig bereiken. Daarvoor surf je naar http://.homeserver.com/, waarna je kunt inloggen met één van de op de server aangemaakte gebruikersaccounts. Eenmaal ingelogd heb je de opties Computers en Shared Folders.

Bij computers kun je alle PC's in het thuisnetwerk die aanstaan direct overnemen via een extern bureaublad verbinding. Let wel; dit werkt alleen wanneer de PC's gebruik maken van Windows XP Professional of Windows Vista Business of Ultimate. Verder is het hier mogelijk om van waar dan ook op de Home Server console in te loggen.

Via Shared Folders kun je middels je webbrowser de gedeelde folders op de Home Server doorbladeren. Bestanden kun je direct downloaden. Wanneer je meer dan één bestand selecteert, pakt Home Server die direct in in een .ZIP-bestand, zodat je ze in één keer naar binnen kunt halen. Op die manier kun je dus makkelijk wanneer je ergens ander bent, toch de bestanden van thuis gebruiken.


Via een webbrowser kun je vanaf waar dan ook ter wereld inloggen op je Home Server.


Het is mogelijk om via remote access van afstand de Home Server console te bedienen.


Bestanden kunnen makkelijk van en naar de Home Server gestuurd worden.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Microsoft Windows Home Server EN OEM (10-user)

Windows Home Server, OEM, Engels

Specificaties

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*