Western Digital TV HD Media Player

Geluk in een doosje?

Door


Bestandscompatibiliteit

We hebben de Western Digital TV HD Media Player een heleboel testbestanden laten spelen, of proberen te spelen. De fabrikant claimt ondersteuning voor een indrukwekkende hoeveelheid en het moet gezegd, daar is weinig van overdreven. Zoals de tabel laat zien worden alle belangrijke formaten ondersteund.

Toch is verbetering nog mogelijk. Helaas ontbreekt volledige ondersteuning voor het verliesvrije FLAC-formaat: de extensie wordt niet herkend.Ook bestanden met de extensie AAC worden niet herkend; de codec wordt echter wel afgespeeld. Dolby Digital 5.1 wordt door zeer weinig media spelers gedecodeerd, in verband met licentiekosten; downmixen naar 2.0 is echter wel vaak een mogelijkheid. De WD TV HD deed dit niet bij al onze testbestanden, onder andere een AC-3 track in een MKV container werd niet goed herkend en dus geheel niet weergegeven. Hetzelde geldt voor DTS geluidssporen: vanwege een ontbrekende licentie worden deze niet gedecodeerd. Niet zo gek, want de licentie zou de speler fors duurder maken. In plaats van te decoderen worden meerkanaals digtale geluidssporen doorgegeven aan een externe decoder via HDMI of de optisch digitale uitgang.

Codec Extensie/Container Wordt herkend
AAC AAC -
AAC MP4 Ja
AC-3 MKV -
DIVX AVI Ja
DIVX DIVX -
FLAC FLAC -
H.264 AVI -
H.264 MKV Ja
H.264 MP4 Ja
H.264 TS -
MPEG2 IFO -
MPEG2 VOB Ja
OGG OGG Ja
QT6 MOV -
QT7 MOV Ja
WMV9 ASF -
WMV9 WMV Ja

Zoals de tabel laat zien, mankeert het de WD TV HD vooral aan het herkennen van extensies, met de codecs zelf gaat weinig mis, zolang de bestandsextensie maar herkend wordt.

Ook qua videoweergave maakt de WD TV HD het merendeel van de beloftes waar. We zijn met name onder de indruk van de soepele weergave van zowel hoge bitrate en relatief lage compressie WMV en Mpeg2 HD bestanden, die hoge eisen stellen aan de bandbreedte en de controllerchip; alsmede de weergave van lagere bitrate en hoge compressie H.264 bestanden, die een stevige processor vereisen. Beide gaan de speler moeiteloos af en daarmee bevindt hij zich in select gezelschap. Bij één H.264 MKV bestand viel een kleine vertraging van het geluid op, het liep niet volledig synchroon. Aangezien we dat niet bij meer bestanden konden reproduceren, rekenen we dit de speler niet te zeer aan. De enige echte uitglijder was het afwezige geluid bij onze 720p en 1080p WMV bestanden: dat hebben we nog niet eerder gezien en lijkt een bug te zijn. Het is te hopen dat deze en het correct identificeren van de inhoud van een bestand (dus niet alleen afgaan op de extensie, wat de WD TV HD nu lijkt te doen) in een toekomstige firmware update zal worden gecorrigeerd.

Foto's

Het is bijna een voetnoot, maar de weergave van beeldbestanden door de WD TV HD is bovengemiddeld. Zelfs beeldbestanden van meer dan 30MB worden snel en probleemloos ingelezen en weergegeven. Er worden meer bestandsformaten dan alleen JPEG ondersteund en een eenvoudige diashow is mogelijk met een klein aantal overgangseffecten. Roteren van foto's behoort in deze versie van de firmware niet tot de mogelijkheden. 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Western Digital TV HD Media Player

0 GB, HDMI

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*