1000+ Watt voedingen vergelijkingstest

Mag het een Wattje meer zijn?

Door


Conclusie

De belangrijkste conclusie is en blijft dat je een 1000+ Watt voeding alleen moet kopen als je hem daadwerkelijk nodig hebt. Rolt uit je berekening dat je systeem niet in potentie richting de 700 Watt of meer kan verbruiken, dan kun je echt beter een goedkopere, minder krachtige voeding kopen. Met lage belasting zijn (bijna) alle geteste voedingen niet bepaald efficiënt.

Het testveld kent geen enkele voeding die op alle vlakken tot de beste behoort. Toch zijn er wel enige aanraders te noemen. Allereerst voor diegenen die een krachtige voeding zoeken die tevens erg stil is; van vier de vier-super stille voedingen zet de Zalman ZM1000-HP in de overige tests de beste resultaten neer.

Let je voornamelijk op energieverbruik, dan zou de FSP Everest Pro 1200W een goede keuze zijn, ware het niet dat het lekvermogen exorbitant hoog is. De ThermalTake Toughpower 1500W doet het op dit vlak ook goed, maar is veel te duur. Goede keuzes komen van Cooler Master; de RealPower Pro 1250W en UCP 1100W doen op alle vlakken weinig voor elkaar onder.

Dan als laatste de tips voor die-hard overklokkers; die hebben het liefst slechts één of twee rails. Goede keuzes zijn dan de Corsair HX1000W en OCZ EliteXstream 1000W. Die laatste heeft wat ons betreft een kleine voorkeur vanwege betere efficiëntie en lagere geluidsproductie.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*