Vergelijkingstest: 31 harddisks / SSD's

SSD wordt interessant!

Door


Conclusie

Op zoek naar een harde schijf? Met deze test in de hand en onze website kun je eenvoudig de schijf die het beste past bij jouw wensen selecteren. Hoeveel capaciteit wil je en hoe snel moet hij zijn en hoeveel mag hij kosten, zijn mogelijk interessante vragen. Door de komst van de SSD en de 'groene' schijven zijn er meer vragen bij gekomen die vooral liggen op het vlak van: waar ga je hem voor gebruiken? De meeste MLC-gebaseerde SSD's zijn geschikt voor toepassingen waar nauwelijks wordt geschreven. Een eenvoudig werkstation of een htpc die zijn opslag elders heeft kan daar prima mee uit de voeten. Heb je een home server of een nas, dan is een groene schijf zeker het overwegen waard. Gaat het om de pure prestaties, dan lig je natuurlijk wakker van de Intel X25-E (SLC) en Intel X25-M (MLC) SSD's. Helaas zijn die nog vrij kostbaar. Wil je dus de ideale pc samenstellen en heb je het budget beschikbaar, dan kun je natuurlijk er voor kiezen om snelle SSD te combineren met een harde schijf. Zo heb je het beste van twee werelden.

Toch kunnen we niet besluiten zonder een paar awards uit te delen. We hebben ze in de voorgaande alinea al even benoemd. We ontkomen er natuurlijk niet aan goud uit te delen aan Intel voor de X25-E en Intel X25-M SSD. Supersnel, dat zijn de MLC en SLC voor zowel lezen als schrijven. Helaas betaal je daar dan ook voor. Nemen we de prijs mee in de berekening, dan is de OCZ Apex de SSD die je wil hebben: dankzij een moderne controller boekt deze MLC-drive uitstekende prestaties en rond de 350 euro voor 120 GB is voor een snelle SSD eigenlijk geen geld. Reden voor zilver! Tenslotten mag ook Samsung naar huis met goud voor haar Spinpoint F2 EcoGreen: super zuinig en stil!


Intel X25-E SSD
Intel X25-M SSD
Samsung Spinpoint F2 EcoGreen


OCZ Apex SSD

Met dank aan...

Langs deze weg willen we Informatique bedanken voor de ondersteuning bij deze test. Dankzij dit bedrijf konden we beschikken over een groot aantal modellen die we anders niet in deze test niet hadden kunnen bekijken.

Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht hieronder voor een uitgebreide vergelijkingstabel.


Vergelijken

In deze review besproken 31 producten

  Meer producten (31)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*