Vergelijkingstest: 6 videokaartkoelers

TDP-medicatie

Door


Conclusie

Wil je betere koelprestaties voor je grafische kaart, dan springen twee producten uit deze test duidelijk naar voeren. Allereerst de T-Rad2 van Thermalright. Dit koelblok wordt geleverd zonder ventilatoren, naar eigen inzicht kan je hiervoor twee 92 mm modellen kiezen. Met de door ons gekozen ventilatoren van Revoltec liet de T-Rad2 onovertroffen prestaties zien, terwijl het geluidsniveau binnen de perken bleef. Nadeel is de prijs, voor alleen het koelblok betaal je zo’n veertig euro en  twee ventilatoren kosten ook zo’n vijf tot tien euro. Een andere goede keuze is de Batle-Axe van Xigmatek. Deze koeler is goedkoper en presteert vrijwel even goed. Nadeel is dat de Battle-Axe drie sloten in beslag neemt en bovendien vrij veel lawaai maakt.

Wil je het beste van twee werelden, goede koeling en stille werking, dan is de Musashi van Scythe een goede keuze. Deze fluisterstille koeler neemt weinig ruimte in beslag en koelt bovendien gewoon goed.

Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht onderaan dit artikel voor een uitgebreide vergelijkingstabel.


Thermalright T-Rad2


Xigmatek Battle-Axe VD694


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*