Bouw de ideale Media Center!

Welke PC onderdelen voor de beste multimedia ervaring?

Door


Invoerapparatuur

Tenslotte de invoerapparatuur. Een Media Center moet je kunnen bedienen vanaf de bank, draadloos is dus het devies. Ga je gebruik maken een de Microsoft Media Center software of een vergelijkbaar alternatief, dan is een afstandsbediening echt een minimum vereiste. Zoals gezegd wordt een dergelijke afstandsbieding bij een aantal HTPC-behuizingen meegeleverd, en anders kun je voor zo’n 40 euro bij Hauppauge terecht voor de Media Center Remote Control kit. Ga je vaak teksten invoeren, bijvoorbeeld als je je Media Center ook als internetterminal gaat inzetten, dan is een draadloos toetsenbord geen overbodige luxe. Sommige fabrikanten hebben exemplaren met een ingebouwde trackball of andere muisvervanger, erg handig vanaf de bank! Voorbeelden zijn het Logitech Cordless Mediaboard Pro, de Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 en het Trust Wireless Media Center Keyboard, alle terug te vinden in de toetsenbordensectie van onze online prijsvergelijker. Het summum van Media Center besturen is de handzame Logitech diNovo Mini (lees hier de review), maar daar betaal je wel tegen de 130 euro voor…

Hauppauge Media Center Remote Control kit Silver
Onder meer Hauppauge verkoopt losse Media Center afstandsbedieningen.

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000
Een draadloos toetsenbord is geen overbodige luxe bij Media Center machines.

Logitech diNovo Mini
De mooiste, maar wellicht ook duurste manier om je Media Center te bedienen: Logitechs diNovo Mini.

Conclusie

Een Media Center moet mooi, stil en zuinig zijn en daarnaast voldoende power aan boord hebben om probleemloos HD-films af te spelen. Gelukkig hoeft zo'n systeem niet per se extreem duur te zijn. Al vanaf zo’n 380 euro (exclusief software) zet je een prima machine neer en met zo’n 650 euro (wederom exclusief software) koop je zelfs een luxe machine. Ga je zelf samenstellen? Met behulp van de tips in dit artikel kun je prima aan de slag! En zie je door de bomen het bos niet meer? Ons maandelijks geupdate Media Center PC Advies is een goede leidraad.


Lees ook deze systeem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*