Vergelijkingstest: 22x/24x DVD-branders

Negen nieuwste generatie branders vergeleken

Door


Pioneer DVR-216DBK

Pioneer heeft zich nog niet gek laten maken door de 22x en 24x hausse en leverde ons in de vorm van de DVR-216DBK een drive die een maximale snelheid van 20x belooft. De drive brandt echter opvallend vaak op hogere snelheden: Verbatim DVD+R, Emtec DVD-R en TDK DVD-R schijven worden op maximaal 20x gebrand en  verder vult Pioneer zonder uitzondering alle andere media die we hebben geprobeerd op 18x. Dat maakt dat de Pioneer uiteindelijk de één-na-snelste brander uit deze test is.

Op de brandkwaliteit kan men echter minder trots zijn. We komen op gemiddeld 66,6 punten bij de DVD+R’s en gemiddeld 77,7 bij de DVD-R’s. Net als op school een voldoende, maar niet meer dan dat. Daar komt nog eens bij dat Pioneer zich in onze geluidstests niet laat terugschalen tot 2x speed. Op maximale snelheid is de drive met 52.4 dB(A) dan wel stiller dan de rest, het is juist het geluid op lage snelheid wat het meest interessant is.

Met een gemiddelde prijs van 21 euro is de Pioneer DVR-216DBK de goedkoopste brander uit de test, maar vanwege de kwaliteitsresultaten zouden wij de drive niet aanraden.

Pioneer DVR-216DBK
Pioneer DVR-216DBK


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*