Vergelijkingstest: 22x/24x DVD-branders

Negen nieuwste generatie branders vergeleken

Door


Plextor PX-860A

De Plextor PX-860A is een vreemde eend in de bijt; als enige brander in de test maakt deze nog gebruik van de Atapi IDE interface. Alle andere drives maken gebruik van het inmiddels geheel ingeburgerde Serial ATA. Van de brander bestaat echter ook een SATA-variant, de PX-860SA. Traditiegetrouw is de drive een stuk duurder dan de concurrentie, al hebben we het bij Plextor wel eens erger meegemaakt dan circa 15 euro verschil. Je betaalt het echter niet voor niks: zo bundelt Plextor veel software, waaronder een volledige versie van Nero 7 Essentials en geeft men twee jaar eigen pick-up & return garantie.

De drive lijkt wel een broertje van de Pioneer; ook hier wordt 20x behaalt bij Verbatim DVD+R, Emtec DVD-R en TDK DVD-R en wordt de rest van de schijven op 18x gebrand. Gemiddeld is dat de Plextor PX-860A zelfs de snelste brander in de test: met gemiddeld 12,7x bij DVD+R’s en 13,0x bij DVD-R laat Plextor alle ogenschijnlijk snellere 22x en 24x drives achter zich. De behaalde kwaliteit is echter niet bijzonder: gemiddeld 79,2 punten bij DVD+R’s en 63,1 punten bij DVD-R’s. Ook hier een voldoende, maar niet meer dan dat.

Vanwege de IDE-interface konden we onze geluidstest in geluidsdichte box bij deze drive helaas niet uitvoeren.

Plextor PX-860A
Plextor PX-860A


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*