Vergelijkingstest: 22x/24x DVD-branders

Negen nieuwste generatie branders vergeleken

Door


Samsung SH-S223Q

De laatste drive in onze vergelijkingstest is de SH-S223Q, een 22x speed brander van Samsung. Ook deze drive belooft 16x snelheid bij DVD+R DL schijven. Hoewel 22x beloofd wordt, blijkt maximaal 20x het hoogst haalbare bij deze Samsung drive, althans met de door ons gebruikte, goed verkrijgbare schijven. Verbatim DVD+R’s zijn de enige discs waarbij wordt opgeschaald tot 20x, daarnaast kiest de brander voor 18x snelheid bij Imation, TDK en Samsung Pleomax DVD+R en bij Verbatim, Philips en Sony DVD-R. Het gros van de schijven wordt gewoon op 16x gebrand.

De gemiddelde snelheid van 12,3x bij DVD+R’s en 11,9x bij DVD-R’s is prima te noemen. De kwaliteit van de gebrande discs is echter duidelijk onder de maat: bij de DVD+R schijven komen we uit op gemiddeld 46,6 punten, een duidelijke onvoldoende. 76,3 bij de DVD-R’s is wel een voldoende, maar ook geen cijfer om trots mee thuis te komen. Dat zijn we beter gewend van Samsung.

Uit onze test blijkt wel dat de Samsung SD-S223Q de stilste drive van het negental is. Dát kan wellicht nog een reden zijn om de drive te overwegen, maar daar blijft het dan ook bij.

Samsung SH-S223Q/BEBN
Samsung SH-S223Q


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*