Codecs in Windows 7

Hoe speel je ook in Windows 7 al je muziek- en videobestanden af?

Door


Audio

De uitgebreidere standaardondersteuning van Microsoft voor mediaformaten heeft meer voordelen dan het afnemen van de noodzaak om extra codecs te installeren. Nu er ondersteuning is voor AAC-audio en de MP4-container, worden MPEG4 audiobestanden ook eindelijk op een juiste manier afgespeeld en – belangrijker nog! – binnen de Windows Media Player bibliotheek opgenomen. Dat betekent dat het gebruiken van MP4 liedjes net zo simpel gaat als het catalogiseren van MP3-bestanden.

MPEG4 is de afgelopen tijd stapje voor stapje bezig met het MP3-formaat van z’n troon te stoten. Een belangrijke katalysator is Apple, dat MP4 gebruikt als standaard formaat binnen de iTunes Music Store. Al deze iTunes-bestanden – mits ze niet zijn voorzien van DRM-beveiliging – zijn nu ook prima in Windows Media Player af te spelen. Ook alle hippe extra mogelijkheden die MP4 biedt (zoals meerdere cover-afbeeldingen, die tijdens het afspelen verwisselen) worden nu eindelijk ook door Media Player verwerkt. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de onvolprezen Radio 538 Powermix Podcast-bestanden, waarbij binnen een mix van een uur voor iedere gebruikte plaat een andere afbeelding wordt getoond. Vrijwel alle moderne portable muziekspelers bieden ondersteuning voor MP4. Aangezien dit moderne audioformaat bij dezelfde bitrate een betere geluidskwaliteit biedt dan zijn voorloper, is het goed mogelijk dat MP3 vanaf de officiële introductie van Windows 7 langzaam een stapje terug gaat doen als meest gebruikte audioformaat.


Ook het afspelen van MP4-audiobestanden met moderne mogelijkheden als verspringende coverafbeeldingen behoort tot de mogelijkheden van Media Player 12.


Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*