36 toetsenborden test

Aanslaggevoelig?

Door


Conclusie

In de vergelijkingstabel bij dit artikel kun je uitgebreide testgegevens vinden van de toetsenborden. Hoewel het deels een kwestie van persoonlijke smaak blijft, valt er ook zeker het een en ander te zeggen over de toetsenborden. Bijvoorbeeld de aanslag – hoe meer kracht je moet zetten, des te zwaarder het typen gaat. We hebben voor elk model de vereiste kracht in milliNewton berekend – hoe hoger het getal, des te zwaarder de aanslag. Daarnaast hebben we toetsbreedtes en –afstanden gemeten, een indicatie voor hoe groot de toetsen zijn en hoever ze uit elkaar liggen. Wie grote handen heeft, heeft immers andere wensen dan wie kleine handen heeft. Verder zijn alle kenmerken geïndexeerd, zodat je precies een model kan uitzoeken dat bij je wensen past. Algemeen valt op te merken dat er bij de modellen vanaf zo’n 20 euro weinig valt aan te merken, het wordt een kwestie van persoonlijke smaak. Maar ook onder die grens vinden we een aantal prima toetsenborden.

Wat met name een kwestie van smaak is, zijn de platte toetsenborden - sommige van de Hardware.Info redacteurs kunnen hier uitstekend op typen, anderen gruwen ervan. Met zulke uiteenlopende meningen onder een gezelschap dat enige toetsenborden per jaar verslijt, zal duidelijk zijn dat voor het grotere lezerspubliek de beste toets der kritiek de eigen ervaring is. Gelukkig bieden veel computerwinkels de mogelijkheid een toetsenbord uit te proberen, maak dus van die mogelijkheid gebruik als je veel typt. Mocht je bij een shop langsgaan, wees dan ook zo vriendelijk het op dezelfde plek aan te schaffen en het niet, om hooguit een paar euro te besparen, online te kopen. Zoals duidelijk zal zijn geworden, zijn de meeste toetsenborden al bepaald niet te duur.

Uiteraard noemen we hier de modellen die echt positief opvielen. Hardware.Info Bronze Awards zijn er voor de Eminent EM3120 desktop set, de Gigabyte GK-K7100, de Cherry Stream XT en de Cherry B.Unlimited. Silver is er voor de Cherry Easyhub, de Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000, de Logitech G15 v2, de SteelSeries 7G en de Roccat Valo. Gold Awards ten slotte gaan naar het Microsoft Natural Keyboard 4000 en de Logitech G19.

N.B.: zoals abonnees van het blad zal zijn opgevallen, staat een aanzienlijk kortere versie van dit artikel ook in Hardware.Info Magazine 5/2009. Bij wijze van hoge uitzondering hebben we besloten dit artikel (vrijwel) gelijktijdig met het verschijnen van het blad te publiceren, omdat de twee artikelen feitelijk een aanvulling op elkaar zijn.

Met dank aan Vierpool voor het ter beschikking stellen van de producten van Cherry.


Microsoft Natural Keyboard 4000
Logitech G19Cherry Easyhub
Logitech G15 v2
Microsoft Wireless Laser Desktop 7000
Roccat Valo
SteelSeries 7G


Cherry B.Unlimited
Cherry Stream XT
Eminent EM3120
Gigabyte GK-K7100

http://en.expreview.com/2009/10/15/intel-graphics-drivers-employ-optimizations-for-3dmark-vantage.html

Vergelijken

In deze review besproken 35 producten

  Meer producten (35)  

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*