36 toetsenborden test

Aanslaggevoelig?

Door


Aanslaggevoelig?

Van ergonomische kunststukjes tot goedkope ramplanken, toetsenborden zijn er in alle soorten en maten. De gemiddelde Hardware.Info lezer loopt eerder warm bij een snelle nieuwe videokaart of een nog efficiëntere CPU-koeler, maar samen met monitor en muis is het toetsenbord wel het onderdeel waar je als gebruiker van een PC het meest mee te maken hebt.

Het is dan ook niet verwonderlijk, dat de vraag rees op het Hardware.Info forum of we niet eens aandacht konden besteden aan toetsenborden. Onder het motto "u vraagt, wij draaien" gingen we te rade bij diverse leveranciers van toetsenborden die volgens de Hardware.Info Prijsvergelijker goed verkrijgbaar zijn, met het verzoek één of meer exemplaren op te sturen. Dat hebben we geweten, want uiteindelijk bereikten meer dan 30 keyboards en desktop sets (inclusief muis) in alle soorten en maten ons testlab.

Ten einde het overzicht te behouden, hebben we voor dit artikel de besproken modellen opgedeeld in een aantal categorieën (budget/standaard, ergonomisch, plat, gaming, speciaal). Opvallend is dat ergonomische toetsenborden vrijwel niet meer worden verkocht. Slechts twee modellen die ons bereikten, kunnen als zodanig worden omschreven: het Microsoft Natural Keyboard 4000 en de Logitech Wave. Beide modellen zijn al geruime tijd op de markt – het lijkt er dus op dat de belangstelling voor dit type toetsenborden beperkt is. Opvallend, want de geoefende typist geeft vaak de voorkeur aan een gebogen of zelfs 'gebroken’ layout, omdat de polsen in een natuurlijker houding kunnen blijven.


Vergelijken

In deze review besproken 35 producten

  Meer producten (35)  

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*