Intel H55 moederborden vergelijkingstest

Zes borden voor de nieuwe Clarkdale processors

Door


Conclusie

Terug naar onze twee doelgroepen: mensen die een goedkoop instap PC'tje willen bouwen en mensen die juist voor het Clarkdale/H55 platform kiezen voor een Media Center machine.

Eigenlijk is voor beide groepen het MSI H55M-E33 bord al een prima keuze. Het bord hoort tot de 'goedkope drie', wat betekent dat de uitrusting beperkt is. Maar heel eerlijk; zolang er maar een HDMI aansluiting en een handvol SATA-poorten op zit, is het voor beide doelgroepen in feite prima. De prestaties van het bord zijn prima, het energieverbruik lekker laag, de geluidskwaliteit subliem en het bord maakt een zeer solide indruk. Een prima keuze! Hou wel rekening met een belangrijk nadeel van de goedkope H55 borden; doordat er geen tweede PCI-Express x16 slot is, kun je niet én een losse videokaart én een optionele USB 3.0 en/of Serial ATA 600 uitbreidingskaart plaatsen.

Wil je wat meer luxe, dan komt de Gigabyte H55M-UD2H in beeld. Dit bord biedt alles wat het MSI bord biedt, maar daarnaast ook Firewire, DisplayPort, eSATA en PCI-Express x4 slot. Eigenlijk laat dit bord niets meer te wensen over.

Op dit moment zijn deze twee borden favoriet. De uiteindelijke conclusie maken we op wanneer we binnenkort wat meer H55 en H57 borden hebben getest.

Klik op de knop Specificaties Vergelijken in onderstaand productoverzicht voor een uitgebreide vergelijkingstabel. Op de detailpagina's van alle moederborden vind je daarnaast een ruime selectie BIOS screenshots.


Vergelijken

In deze review besproken vijf producten

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*