Test: Western Digital SiliconEdge Blue 256GB

Western Digital betreedt de SSD markt!

Door


Inleiding

Als fabrikant van conventionele harde schijven kom je er niet onder uit: steeds meer PC's en notebooks worden uitgerust met SSD's en wil je je zaken voor de komende (tientallen) jaren gezond houden, dan zul je dus ook langzaam de overstap moeten maken. In maart 2009 voegde Western Digital de daad bij het woord en investeerde 65 miljoen dollar in de overname van het bedrijf Silicon Systems, een SSD-fabrikant die zich tot dan toe voornamelijk richtte op de markt voor embedded systemen en servers. Western Digital heeft er een klein jaar voor uitgetrokken om het bedrijf volledig in te lijven en nu zijn de eerste SSD's van de harde schijvenfabrikant beschikbaar. Maar ook al voor die tijd was Western Digital met SSD's bezig en had het ook al flink wat kennis in huis. Alleen bracht men nooit producten op de markt.

De Western Digital SiliconEdge Blue, zoals de eerste reeks SSD's heet, is gericht op desktop en notebook PC's. De disks zijn verkrijgbaar in drie capaciteiten: 64 GB, 128 GB en 256 GB. Qua prijs zet Western Digital relatief hoog in: voor de 64 GB variant betaal je al gemiddeld € 235, voor de 256 GB versie mag je circa € 879 op tafel leggen.

Of de SiliconEdge Blue het waard is? Wij gingen aan de slag met het model van 256 GB om dat uit te vinden...

Western Digital SiliconEdge Blue 256GB


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Western Digital SiliconEdge Blue 64GB

SSD, 64 GB, Serial ATA 300, 250 MB/s, 170 MB/s, 2.5 inch

Specificaties

Western Digital SiliconEdge Blue 128GB

SSD, 128 GB, Serial ATA 300, 250 MB/s, 170 MB/s, 2.5 inch

Specificaties

Western Digital SiliconEdge Blue 256GB

SSD, 256 GB, Serial ATA 300, 250 MB/s, 170 MB/s, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*