Vergelijkingstest: 29 high-end voedingen

Kilo's aan watten

Door


Conclusie

In de markt voor voedingen van 850 Watt en meer bestaan vrijwel geen B- en C-merken. Dat zien we ook terug in de resultaten: zelfs de slechtste voeding uit de test is gemiddeld ruim 82% efficiënt. Het aantal voedingen dat z’n beloftes qua capaciteit niet waarmaakt is op één hand te tellen. Op een enkele uitzondering na, doe je met geen van de geteste voedingen een slechte koop. Een geruststellende gedachte.

Er is echter natuurlijk altijd goed, beter en best. In het segment beneden de 1000 Watt, wat ons betreft geschikt voor een snelle PC met twee high-end videokaarten, komt de Seasonic M12D 850W als beste uit de bus. Let er wel op waar je de voeding koopt: de prijzen lopen fors uiteen. Eervolle vermeldingen zijn er voor de Antec CP-850, een ideale en scherp geprijsde keuze als je een kast hebt waar hij in past, en de XFX Black Edition 850W, die prima resulaten combineert met bijzondere looks. Vind je 850W net niet voldoende, kijk dan eens naar de Corsair TX950W. Een scherp geprijsde voeding met prima efficiëntie die alleen nog ietsje stiller had mogen zijn.

Van de kilowatt voedingen laat de Nexus RX-1K de beste indruk achter, al is het geen uitblinker. De voedingen met een nóg hogere capaciteit hebben alle hun mindere kanten. 1200W en meer koop je alleen als je het écht nodig hebt. De Sapphire Pure 1250W is dan de beste keuze.


Seasonic M12D 850W


Nexus RX-1K Modular 1000W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*