Vergelijkingstest: 58 harde schijven

Schijvenparade

Door


Conclusie

Met alle getallen in het achterhoofd, is het tijd om de balans op te maken. Vind je prestaties het belangrijkst, dan kunnen we je de Western Digital Caviar Black 2TB aanraden. Deze schijf eindigt in de real-time benchmarks op de tweede plek, vlak achter de peperdure Velociraptor. Wil je je echter niet alleen op prestaties fixeren, maar zoek je een schijf die het op álle vlakken goed doet – prestaties, geluid én prijs per Gigabyte – dan komt de Samsung SpinPoint F3 1 TB als uitstekende keuze uit de bus rollen. Dankzij het lage geluid raden we deze ook direct aan als schijf voor een Media Center machine. Zowel Western Digital als Samsung krijgen van ons Hardware.Info Gold Awards.

Wil je zoveel mogelijk Terabytes voor zo weinig mogelijk geld, dan moet je zoals gezegd op zoek naar een 1,5 TB schijf. De Samsung SpinPoint F2 EcoGreen 1,5TB mag dan wel de voordeligste zijn, wij zouden kiezen voor de Seagate Barracuda LP 5900.12 1,5TB: slechts tweetiende cent per GB duurder, maar wel een hele klap sneller. Wat ons betreft ideale schijven om een NAS of Home Server mee te vullen. Is een zo laag mogelijk 24/7 stroomverbruik voor je NAS het belangrijkst, kies dan voor Western Digital RE4 GP 2TB schijven, die idle slechts 2,9 Watt verbruiken. Seagate en Western Digital verdienen met deze aanraders een zilveren award.


Samsung SpinPoint F3 1 TB
Western Digital Caviar Black 2 TB


Seagate Barracuda LP5900.12 1,5 TB
Western Digital RE4 GP 2TB

Wij danken Informatique voor het beschikbaar stellen van de schijven voor deze test: zonder hen was dit uitgebreide overzicht niet mogelijk geweest.


Vergelijken

In deze review besproken 58 producten

  Meer producten (58)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*