Vergelijkingstest: 58 harde schijven

Schijvenparade

Door


Prijs per Gigabyte

Kijken we naar de prijs per Gigabyte, dan blijkt de sweet spot op dit moment bij 1,5 TB te liggen. De Samsung SpinPoint F2 EcoGreen 1,5 TB is de meest voordelige schijf van dit moment met 6,6 cent per Gigabyte als we de gemiddelde prijs aanhouden. De Seagate Barracuda LP 5900.12 1,5TB en Barracuda 7200.11 1,5TB zijn bijna even goedkoop. Op de prijs per Gigabyte van de meeste 1 TB schijven is ook weinig aan te merken.

De voordeligste 2 TB schijf is de Hitachi Deskstar 7K2000, met 8,2 cent per Gigabyte. De andere 2 TB schijven zijn nog een stuk duurder. We mogen wel concluderen dat deze harddisks alleen interessant zijn als je echt zoveel opslagcapaciteit nodig hebt. Voor je portemonnee is een 1,5 TB model een betere keuze.

Kijken we naar absolute prijzen, dan zijn de 320 GB modellen uiteraard het goedkoopst. Je betaalt bij deze harddisks echter gemiddeld zo’n 13 cent per Gigabyte, heel wat meer dan bij de grote schijven. 500 GB schijven kosten in de regel tussen de 9 en 11 cent per Gigabyte.

Dat 2,5 inch schijven relatief duur zijn blijkt wel uit onze berekening: de meest voordelige is de Samsung SpinPoint M7 500 GB, die ruim 15 cent per Gigabyte kost.


Vergelijken

In deze review besproken 58 producten

  Meer producten (58)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*