Fujitsu Esprimo Q9000 / AOpen MP57-D review

Klein maar fijn

Door


Klein maar fijn

Soms hebben we bij Hardware.Info het gevoel dat het alleen maar groter en zwaarder kan. Zeker bij iedere kastentest lijkt dat de devies eerder regel dan uitzondering. Toch kunnen kleine computers ook eenvoudig ons hart stelen, zoals deze compacte Q9000 van Fujitsu en zijn halfbroer de MP57 van AOpen.

Fujitsu Esprimo Q9000 (Core i5 520M)

Een paar jaar geleden ontketende de Mac Mini een ware revolutie. Niet langer hoefde een computer ingebouwd te zijn in een forse kast. Apple bewees dat het een stuk kleiner kon. In die tijd maakte Apple nog gebruik van de PowerPC processors en Intel besloot dat het toch ook mogelijk moest zijn om een kleine compacte computer samen te stellen op basis van Intel technologie: de Mini PC was geboren.

De Mini PC werd door AOpen in samenwerking met Intel ontworpen en is inmiddels al in heel wat generaties aan ons voorbijgekomen. AOpen verkoopt deze producten als barebone en in professionele oplossingen en Fujitsu brengt ze aan de man als compleet systeem – voor zakelijk gebruik, maar ook voor consumenten. We beschrijven in deze test eerst de Fujitsu uitvoering, de barebone van AOpen komt technisch overeen maar wordt zonder geheugen, processor, harde schijf, draadloze netwerkkaart en besturingssysteem geleverd. AOpen bouwt wel standaard een dvd-brander in.


In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

AOpen XC Mini MP57-D

Mini PC, Intel Core i5 3337U, Socket 989 (G1)

Specificaties

Fujitsu Esprimo Q9000 (Core i5 520M)

Mini PC, Intel Core i5 520M, 4 GB, Intel HD Graphics, 500 GB, Microsoft Windows 7 Professional

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze systeem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*