17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Roccat Kone

De Kone is een van de muizen van fabrikant Roccat. De Kone oogt en voelt stevig en is voorzien van de gewilde opties. Net als de Cooler Master Storm is ook deze muis voorzien van licht dat met een kleur aangeeft welk profiel is gekozen. Maar het kan met dit knaagdier nog bonter. Alle kleuren van de regenboog kunnen toegewezen worden aan één van de vier lichtpunten, waardoor je mooie kleurencombinaties kan maken.  Maar een echt mooie gaming optie is de tracking control unit. Hiermee kan je de muis voor iedere ondergrond optimaliseren. Hierdoor worden schokken en zelfs een bij ons onbeweegbare cursor opgelost. En als je de voorkeur geeft aan een zwaardere muis, kan je het gewicht met gewichtjes van 5 tot 20 gram verhogen. Helaas ontbreekt een profielschakelaar op de muis zelf, maar de software kan automatisch wisselen tussen profielen.

Roccat Kone

Het is mogelijk knoppen als profielschakelaar in te stellen, maar dat gaat ten koste van de horizontale scroll-mogelijkheid. Aan de bovenkant van de muis tussen de primaire knoppen bevinden zich twee knoppen om de gevoeligheid van de muis aan te passen. Roccat maakt geen gebruik van de gebruikelijke drie waardes en geeft de optie tot maar liefst zes. Deze zijn per profiel terug te brengen tot één. Macro’s en dergelijke zijn ook niet weggelaten om deze muis zo compleet mogelijk te maken. Als je het niet erg vindt profielen te selecteren met de horizontale scroll-functie is dit ook werkelijk een complete muis en een goede keus.

Roccat Kone


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*