17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Saitek Cyborg mouse

De fabrikant Saitek heeft nu wel een heel bijzonder exemplaar gaming muis. Niet alleen de vorm en de bediening zijn speciaal, de naam “Cyborg” wordt ook duidelijk door één bepaalde functie. Dit knaagdier is in de lengte op de millimeter nauwkeurig verstelbaar, waardoor het ieder type hand moet passen. Volgens de fabrikant komen hierdoor mens en machine een stuk dichter bij elkaar. Het achterste gedeelte schuift met een druk op de knop naar binnen en naar buiten en is instelbaar in de software. Door het schuifmechanisme zit er wel wat speling op de achterkant van de muis, maar dit heeft geen effect op het gebruik van de muis. Aan de linkerzijde bevinden zich onder andere de browser knoppen, een hat switch en een extra knop. De vier knoppen verwerkt in de hat switch kan je net als de rest naar eigen keus een functie geven in de software, waarbij zelfs diagonale commando’s mogelijk zijn. Doordat de browser knoppen in een horizontale hoek van negentig graden zijn geplaatst, schuift de muis bij het indrukken hiervan naar voren. Dit komt doordat er eigenlijk te weinig houvast is aan de zijkant van de muis.

Saitek Cyborg

De muis maakt gebruik van profielen, welke je kunt laden in de software. Binnen elk profiel heb je de mogelijkheid om te wisselen tussen drie modi met een schakelaar op de muis. Een losse DPI-schakelaar is helaas niet aanwezig, waardoor je moet wisselen van profielmodus om de gevoeligheid aan te passen. Onderop de muis bevindt zich een schakelaar met 3 standen, waarmee het mogelijk is om de weerstand van het scroll-wiel aan te passen. De plaatsing van de browser knoppen is een minpunt, maar de hat switch en het aanpassen van de muisgrootte leveren toch een positief eindoordeel op.

Saitek Cyborg


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*