17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Inleiding

Zelfs de goedkoopste muizen zijn tegenwoordig prima geschikt voor alledaags computer gebruik, maar de fanatieke gamer vereist meer snelheid, meer precisie en meer controle. Een gaming muis is een muis die brult in plaats van piept, en anno 2010 is er meer keus dan ooit. Hoog tijd voor een uitgebreide vergelijkingstest.

Voor deze test hebben we bij alle bekende fabrikanten van gaming muizen exemplaren aangevraagd. Sommige konden niet tijdig iets leveren; andere hadden geen nieuwe producten in het assortiment. Desalniettemin kregen we een overweldigende hoeveelheid exemplaren binnen in zowel bedrade als draadloze uitvoeringen. Vooral Razer timmert enorm aan de weg – had het merk oorspronkelijk slechts één model, de Boomslang, inmiddels heeft het een waar muizennest in het assortiment, al zou je afgaande op de naamgeving eerder aan een slangennest denken.

De muizen zijn alle onderworpen aan een uitgebreid testtraject, waarbij precisie, snelheid en instellingsmogelijkheden belangrijke factoren waren voor de uiteindelijke beoordeling. Wat wij niet kunnen beoordelen, is hoe goed een muis bij jouw hand past. Om die reden is het altijd verstandig in de winkel even diverse modellen te bekijken en te proberen.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*