17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Steelseries Kinzu

De Kinzu is een van de twee muizen die Steelseries voor deze test aanleverde. Deze fabrikant heeft kijk op functionaliteit en eenvoud in één jasje. Net als de grote broer Xai ziet de Kinzu er simpel uit zonder veel poespas, maar één knop kan meerdere functies ontsluiten. De Kinzu is voorzien van weinig meer dan een linker en rechter muisknop en een scroll-wiel. Op het midden van de muis is een schakelaar aanwezig welke kan wisselen tussen twee DPI-waardes en tussen drie profielen door het langer dan 2 seconden ingedrukt te houden. Door naar de optische sensor te kijken kan je na één, twee of drie keer knipperen zien welk profiel is geselecteerd.

SteelSeries Kinzu Optical Mouse

In de driver zijn deze profielen aan te passen, waarbij ieder profiel de mogelijkheid heeft tot de keuzes links of rechtshandig, twee resolutie waardes en Windows instellingen zoals versnelling en scroll-snelheid. Zoals waarschijnlijk al is opgevallen, is deze muis ook bruikbaar voor linkshandig gebruik, iets wat met lang niet alle exemplaren in deze test mogelijk is. De eenvoud gaat ondanks de slimme ideeën bij dit muisje toch enigszins ten koste van functionaliteit. Zo missen we browser knoppen. Deze muis is iets kleiner dan het gemiddelde en dus goed bruikbaar voor wie minder grote handen heeft. Wil je meer functionaliteit op de muis dan het wijzigen van DPI-waardes, dan is een andere model toch een betere keus.

SteelSeries Kinzu Optical Mouse


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*