17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Steelseries XAI

Het tweede model van Steelseries in deze test is de XAI,  een speciale naam voor een muis met bijzondere eigenschappen. Het is voorzien van een handige weergave voor ingestelde waardes en extra informatie. Onderop de muis bevindt zich een schermpje, dat ook gebruikt kan worden om waardes voor snelheid en knoppen in te stellen. Deze interface kan bediend worden met het scroll-wiel. De vorm van de muis is symmetrisch en daardoor bruikbaar voor zowel links- en rechtshandige gebruikers. Dit is geen gekke keus van de fabrikant, veel gaming muizen zijn immers alleen voor rechtshandigen geschikt.

SteelSeries Xai Laser Mouse

Wat we wel bij andere merken ook zien, is het interne geheugen van de muis. Er staan standaard 5 profielen opgeslagen, welke je met de interface onderop de muis of in de driver aan kan passen naar eigen voorkeur. De gevoeligheid van de muis word door de fabrikant uitgedrukt als 5001 CPI. De industriestandaard voor deze specificatie is DPI en kan daardoor verwarring opleveren. In dit geval worden de termen uitwisselbaar gebruikt, dit is feitelijk een 5000 DPI muis. Steelseries heeft nog meer verwerkt in de muis, zoals exactaim en freemove welke je kan gebruiken om de muis nog meer naar eigen voorkeur in te stellen. We zijn zeker onder de indruk van de mogelijkheden van deze muis, een echte aanrader.

SteelSeries Xai Laser Mouse


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*