17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Conclusie

De ingezonden muizen vertonen duidelijke verschillen qua ontwerp en functionaliteit. Bijvoorbeeld de in lengte verstelbare Cyborg Mouse van Saitek, of de Steelseries XAI met interface onderop de muis. Ook zijn twee muizen van Razer zowel draadloos als bedraad bruikbaar. Over het algemeen is iedere gaming muis voorzien van een DPI schakelaar en maakt gebruik van lichteffecten en kleuren om aan te geven welk profiel is gekozen.

Wil je meer dan deze ‘standaardopties’, dan moet je meer uitgeven. Als je op zoek bent naar een goede allrounder en budget geen beperking vormt, dan is de Razer Mamba een uitstekende keus vanwege zijn draadloze en bedrade mogelijkheden en lekkere ligging in de hand. Zijn kleinere broertje, de Orochi, is een zeer goede keus als je onderweg met de laptop graag draadloos een spelletje speelt, maar is minder prettig in gebruik voor langere game sessies. Desalniettemin een Silver Award voor deze unieke mobiele gaming muis.

Schappelijk geprijsde muizen met leuke opties voor de echte liefhebber zijn de Saitek Cyborg en de Cooler Master Sentinel Advance, welke beide een Hardware.Info Bronze Award krijgen. Onze eerste keus gaat uiteindelijk toch uit naar de Steelseries XAI, net als de Razer Mamba goed voor een Gold Award. De XAI is voorzien van alle mogelijke opties, heeft een mooi simpel uiterlijk met een handige gebruikers interface op de muis zelf en is bruikbaar voor links en rechtshandige gebruikers.


Razer Mamba
SteelSeries Xai


Razer Orochi


CM Storm Sentinal Advance
Saitek Cyborg

Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht onderaan deze pagina voor een uitgebreide vergelijkingstabel.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*