17 gaming muizen vergelijkingstest

Muizen die brullen!

Door


Razer Diamondback 3G

Qua prijs bevindt de Razer Diamondback 3G zich tussen de Abyssus en de Copperhead, gemiddeld kost hij zo'n 45 euro. De Diamondback is een oudgediende, maar hij is enige tijd geleden wel in een nieuwe editie verschenen, met de nieuwe 3G sensor. De vorm van deze muis komt overeen met zijn broertje de Copperhead. Echter de browse knoppen, ook bij deze muis aan beide zijdes aanwezig, zijn net iets anders geplaatst. Hierdoor is het gebruik wat minder prettig, doordat de browse knoppen verwerkt zijn in de rand waaraan de muis opgetild kan worden. Hierdoor is de houvast instabiel als je deze indrukt.

Razer Diamondback 3G Frost Blue

Naast deze buttons bevat deze muis alleen nog een linker en rechter muisknop en een scrollwiel. Helaas mist dus een profiel switch onderop de muis, die op de Copperhead wel aanwezig is. De sensor in deze muis is een upgrade op de eerdere versie van de Diamondback. De 3G technologie is te vinden in meer muizen van Razer, zoals de Deathadder en de Orochi. Deze sensor gaat goed om met snelle bewegingen door de hoge tracking snelheid, uitgedrukt in 60-120 inches per seconde. 1800 DPI lijkt weinig voor een gaming muis, maar de kans is groot dat je tijdens het gamen niet veel meer gebruikt dan 1600 DPI. En als low sensitivity gamer heb je ook flink profijt van deze sensor, vanwege de lage lift off distance van niet veel meer dan 2 mm. De software is gelijk aan die van de Abyssus, waarbij de enige toevoeging de instelbare browse knoppen zijn. Naast on-the-fly sensitivity heeft deze muis echter geen optie om met de browse knoppen de DPI waarde te veranderen. Hierdoor is de gevoeligheid minder precies in te stellen, helaas. De Diamondback 3G is een goede muis voor links- en rechtshandigen, voor low of high sensitivity gamers en ook als een high end desktop muis. Wie hecht aan goed geplaatste browse knoppen, kan wellicht beter naar een ander model kijken.

Razer Diamondback 3G Frost Blue


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*