9 UPS-apparaten vergelijkingstest

Altijd stroom!

Door


APC

APC, een bekend UPS-merk dat zowel apparaten voor de zakelijke als privé-gebruiker levert, stuurde twee UPS'en in voor onze test. De RS 550VA en RS 1200VA kunnen respectievelijk 330W en 720 Watt leveren. Beide apparaten zijn voorzien van een duidelijk LCD display waarop ingangspanning, uitgangspanning, belasting, batterijstatus en de resterende werktijd op de accu getoond kan worden. De RS 550VA en RS 1200VA worden via USB op de PC aangesloten en bieden overspanningbeveiliging op zowel de elektriciteit- als de ingebouwde RJ-45 netwerkaansluitingen.

De meegeleverde PowerCute Personal Edition software is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Nadeel is dat de software de PC al uitschakelt wanneer er nog vijf minuten resterende accuwerktijd beschikbaar is. Bij de rundown test met de PC en monitor komt met name de RS 500VA er dan ook niet heel best uit: na iets meer dan één minuut schakelt de software de PC al uit. De RS 1200VA doet het een stuk beter met ruim 18 minuten. Beide apparaten scoren sowieso uitstekend qua geleverde spanning en bij meting van de totale capaciteit komt de RS 1200VA met bijna 149 Watt-uur als één na beste uit de test. Beide apparaten blinken écht uit op het vlak van energieverbruik, want met een kleine 6 Watt zijn ze met afstand de zuinigste uit de test. Daar tegenover staat wel een flink prijskaartje. Vooral de RS 1200VA is met een gemiddelde prijs van 285 euro ruim duurder dan andere apparaten met een vergelijkbare capaciteit.

APC Back-UPS RS 550VA
APC RS 550VA

APC Back-UPS RS 1200VA LCD
APC RS1200VA


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*