9 UPS-apparaten vergelijkingstest

Altijd stroom!

Door


Eminent

Van Eminent ontvingen wij twee UPS apparaten in een behuizing geschikt voor montage in een 19 inch serverrack. Hoewel deze form factor aangeeft dat de apparaten bedoeld zijn voor zakelijk gebruik, zijn ze met 163 en 254 euro nog wel betaalbaar voor de particulier. De EM3986 en EM3988 bieden respectievelijk 1000VA en 1600VA – ofwel 600Watt en 950Watt – als maximale belasting. De UPS'en zijn voorzien van een display waarop ingang- en uitgangspanning, procentuele belasting en accustatus af te lezen is. Overspanningbeveilinging is alleen beschikbaar op de ingebouwde telefoonaansluitingen. Qua aansluiting met de PC zijn beide apparaten helaas niet helemaal bij de tijd, er is namelijk alleen een seriële aansluiting beschikbaar.

Ook de meegeleverde UPSilon 2000 software stemt ons niet vrolijk. Niet alleen lijkt deze rechtstreeks uit het Windows 3.1 tijdperk te komen, ook het tijdig afsluiten van de PC blijkt met de standaardinstellingen niet te lukken. Pas na uitgebreid experimenteren krijgen we dit voor elkaar. Opvallend is verder dat de EM3986 bij beschikbare netspanning slechts 204 Volt op de uitgangen levert, ruim minder dan de gewenst 220 tot 240 Volt. De werktijd op accu is bij beide apparaten wel prima. De EM3988 weet zelfs de hoogste totale capaciteit te laten noteren, maar daar staat tegenover dat het eigen opgenomen vermogen van ruim 27 Watt ook het hoogste is van alle geteste apparaten. De beperkingen op het gebied van aansluitmogelijkheden en software zijn zodanig dat wij beide apparaten niet aanraden.

Eminent UPS 1000VA Rack
Eminent EM3986

Eminent UPS 1000VA Rack
Eminent EM3988


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*