Gigabyte GM-M8000X review

Een upgrade met gevolgen

Door


Ghost

Een van de verschillen met de voorganger is de Laser sensor in het nieuwe model. Cooler Master koos voor een nieuwere model een lagere resolutie, maar Gigabyte gooit er met nog eens 2000 DPI nog een schepje bovenop. De muis is voorzien van 6000 DPI en ook de snelheid is verhoogd van 30 naar 50G acceleratie.  Wanneer je deze waarde aan wilt passen in de meegeleverde Ghost software, heb je de mogelijkheid om dit voor de vier aanwezige stappen op de muis per profiel aan te passen. De horizontale en verticale richting zijn los instelbaar. Je kunt makkelijk tussen de vier waardes wisselen door middel van de DPI schakelaar op de muis.

Gigabyte M8000X
Het Ghost logo en de DPI schakelaar

Een verandering in het design is het oplichtende logo op de bovenkant van de muis. Het kleinere broertje is voorzien van het Gigabyte logo, maar dit model is met het Ghost logo meer in trend van de Gigabyte gaming lijn. Het logo 'ademt' in de kleur van het gekozen profiel, waarvoor vijf makkelijk te onderscheiden kleuren worden gebruikt. De vorige versie had maar drie profielen, deze muis heeft er vijf. Het is ook mogelijk om een van de 27 aanwezige kleuren te kiezen. In ieder profiel kunnen de vijf standaardknoppen van een eigen functie worden voorzien, waarbij ook het scrollwiel in iedere richting, horizontaal en verticaal, gebruikt kan worden. Het toewijzen gaat gemakkelijk door in de software de gewenste functie naar de juiste knop te slepen. Gigabyte noemt dit de ultra-user-friendly drag-and-drop functie, en het werkt inderdaad best. Het wisselen tussen profielen kan on-the-fly met een knop aan de rechtervoorzijde van de muis.

Gigabyte M8000X
Vanuit het linkervak kan je een functie naar een knop slepen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte M8000X

Laser, 6000 dpi

Specificaties

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*