Gigabyte GM-M8000X review

Een upgrade met gevolgen

Door


Gewichtig

Alle software instellingen worden bewaard in het 32KB geheugen in de muis, zodat deze ook bruikbaar zijn op een computer zonder dat de software is geïnstalleerd. De M8000Xtreme heeft meer geheugen dan de voorganger, waardoor er meer macro’s opgeslagen kunnen worden en er ruimte is voor de twee extra profielen.

Op het eerste gezicht valt het al direct op dat het nieuwe model er veel stoerder uit ziet. Het is voorzien van een rubberachtige laag en het is zwart van kleur. Door het nieuwe materiaal voelt het ook lekkerder aan. Doordat de klik veel minder voelbaar is, voelen de knoppen meer solide en minder plastic aan dan het vorige model. Ook voel je door de ondiepe aanslag de primaire muisknoppen nauwelijks. Het scrollwiel beweegt minstens twee keer zo soepel en door het rubber werkt het altijd mee. De vier leds aan de linker zijde zijn een stuk feller, op de M8000 waren deze veel lastiger uitleesbaar.

Gigabyte M8000X
De DPI Leds zijn beter zichtbaar

De houvast is prima door het rubber en de duidelijke inhammen, waardoor de muis makkelijk op te tillen is. Wel voelt de M8000X een stuk smaller aan dan bijvoorbeeld de Steelseries Xai. De M8000X heeft geen moeite met snelle bewegingen en werkt op alle geteste oppervlakken zoals ons bureau, een plastic en een stoffen muismat. Wanneer de muis niet goed reageert op je muismat, dan is het mogelijk om de laser sensor te kalibreren, dan past de muis zich wanneer nodig aan. Dit voorkomt dat het niet goed werkt of hapert op bepaalde oppervlakken. Onderop de muis bevindt zich een vakje waarin extra gewichtjes geplaatst kunnen worden. Standaard heeft de muis een gewicht van 107 gram, dat te verzwaren is naar 145 gram in stappen van drie keer zes gram en één keer 20 gram.

Gigabyte M8000X
De extra gewichtjes


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte M8000X

Laser, 6000 dpi

Specificaties

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*