30 muismatten review

De minste weerstand

Door


Inleiding

Als je oog in oog komt met de tegenstander, is het een kwestie van seconden om het beslissende schot te nemen. Precisie is vereist en iedere gamer kent het belang van een goede gaming muis. Maar ook een goede gaming muismat kan net dat extra beetje precisie geven om de tegenstander voor te blijven.

Niet alleen precisie is belangrijk, ook het comfort en het formaat spelen een belangrijke rol. Fabrikanten als Razer en SteelSeries spelen hierop in met hun muismatten, maar ook merken als Gigabyte en Zalman hebben ze in het assortiment. De verschillen zitten in het gebruikte materiaal en de afmetingen van het oppervlak. De eerste stap om de keus voor het juiste exemplaar te maken, is na te gaan hoe jij je muis gebruikt. Maak je gebruik van kleine muisbewegingen of zwiep je juist het liefst met de muis over een groot oppervlak? Het verschil in gebruik zit hem in de gevoeligheid waarmee de computer reageert op je bewegingen. De resolutie van de muis is belangrijk voor de precisie van je bewegingen, maar het is de gevoeligheid waarmee de computer die vertaalt naar pixelprecieze bewegingen op het scherm die het verschil maakt tussen low, mid en high sense gebruik.

Formaat

Op basis van de grootte van je bewegingen kan je bepalen welk type gebruiker je bent. Het is eigenlijk simpel: als low sense gebruiker heb je de gevoeligheid erg laag staan en maak je forse bewegingen met de muis om je doel te bereiken. Als high sense gamer staat de gevoeligheid erg hoog, waardoor kleine muisbewegingen afdoende zijn. Mid sense gebruikers zitten er tussenin.

Low sense gamers hebben een groot oppervlak nodig, voor mid en high sense kan je af met een kleiner oppervlak; maar als je graag vaak van positie verandert, is een groter oppervlak weer fijn. Op basis van je eigen ervaringen kan je dus de beste keus maken voor het juiste formaat.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*