Aan de slag met DD-WRT

Router power

Door


Beveiliging en toegang

Ook de mogelijkheden om de router te beveiligen zijn bij DD-WRT uitgebreider dan je wellicht gewend bent. Onder het Advanced kopje van de draadloze adapters van de router kun je bepalen tijdens welke uren er draadloze verbindingen mogelijk zijn. Dit kun je per adapter bepalen. Bij de keuze WAN Access kun je redelijk fijnmazig bepalen welke computer op welk moment toegang kan hebben tot het internet. Erg handig kan ook de mogelijkheid zijn om de toegang tot bepaalde websites of websites waarin bepaalde woorden worden gebruikt te beperken. Ook kun je precies bepalen welke protocollen wel of niet gebruikt kunnen worden.


Je kunt precies bepalen wanneer de draadloze interfaces toegankelijk zijn

Kijk ook eens onder het menu Services. Daar kun je de USB-poort van je router instellen en gebruikmaken van FTP NAS-functionaliteit op basis van ProFTDd. Eventueel kun je Samba-ondersteuning toevoegen via HDsamba2, al werkt dat nog lang niet op iedere router. Ook kun je de functionaliteit van de router uitbreiden met UPnP Mediaserver Ushare; daarvoor moet je wel de optionele Optware pakketten installeren. Daarnaast kun je in dit menu Telnet / SSH toegang in- en uitschakelen. De shell-mogelijkheden zijn vrij uitgebreid en je kunt gebruikmaken van een Cron om op regelmatige momenten scripts uit te voeren. Overigens kun je ook commando’s uitvoeren via de keuze Commands onder de tab Administration.


Je kunt direct Linux-commando’s invoeren via het webmenu


Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*