Noctua NH-C14 en Scythe Susanoo review

Twee top-down koelers getest

Door


Conclusie

Het zijn twee bijzondere koelers die elk een geheel andere manier van koelen hebben. Wat betreft prijs zijn ze aan elkaar gelijk, beide gemiddeld 83 euro. Bekijken we de testresultaten dan blijkt dat de Scythe Susanoo niet geheel onverwacht de betere is. Hij koelt een graad of drie beter op low-speed. Op high-speed zijn ze praktisch gelijkwaardig. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de Noctua NH-C14. Die is een stuk stiller en koelt dus niet noemenswaardig minder. We zijn dan ook enigszins teleurgesteld in de Scythe Susanoo. 'Size does not matter' in dit geval. Noctua heeft laten zien dat er goed presterende top-down koelers gemaakt kunnen worden, en dat daar geen enorme afmetingen voor nodig zijn.

De Noctua NH-C14 kunnen we adviseren wanneer je op zoek bent naar een goed presterende koeler en graag een top-flow model wil hebben. De eerlijkheid gebiedt ons echter te zeggen dat je voor minder geld ook een even goed of beter presterende towerkoeler kunt krijgen. De Scythe Susanoo is leuk voor de fabrikant om mee te pronken op beurzen, maar voegt eigenlijk niet veel bijzonders toe.

Noctua NH-C14 Scythe Susanoo


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Noctua NH-C14

Socket 1150/1151/1155/1156, 1021 gram, 140 mm

Specificaties Testresultaten Reviews

Scythe Susanoo

Socket 1150/1151/1155/1156, 1627 gram, 10 mm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

49,99 €

gem. 62,95 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*