BenQ XL2410T monitor review

Ook leuk voor niet-gamers?

Door


Conclusie

De BenQ XL2410T heeft overduidelijk sterke en minder sterke punten. Qua kleurechtheid, helderheidverdeling en native kleurtemperatuur is het geen hoogvlieger - het scherm is duidelijk niet primair bedoeld voor beeldbewerking. De kracht van de XL2410T ligt in de reactiesnelheid en het lage stroomverbruik.

Hoewel het scherm ontegenzeggenlijk érg snel is (in de top-10 van alle ooit door ons geteste schermen) is het ook verre van goedkoop, terwijl het op andere disciplines niet beter dan gemiddeld scoort. Bovendien is, net als bij de LG W2363D-PF en de Acer GD245HQAbid, geen 3D Vision kit van nVidia meegeleverd, waardoor de 3D-functionaliteit een belofte blijft. Dit in tegenstelling tot de ook in de grafieken vermelde ASUS VG236H - een scherm dat dan ook flink duurder is, ruwweg de meerprijs van de 3D Vision kit. Aan de andere kant, de in hoogte verstelbare voet en rotatiemogelijkheid zijn ook wat waard - een aparte standaard kost makkelijk 100 euro.

Echter, zelfs dat meenemend in de beoordeling, vinden we de XL2410T een moeilijk verhaal. Heb je een nVidia videokaart met 3D video-ondersteuning, ben je van plan een 3D Vision kit aan te gaan schaffen én ben je fanatiek speler van bloedsnelle 3D games, dan verdient de XL2410T een plaatsje op je boodschappenlijst. Alle andere gamefanaten kunnen beter kijken naar een scherm als de recent besproken Iiyama E2473HDS-B1, die voor gemiddeld zo'n 150 euro minder zeer vergelijkbare prestaties neerzet - zonder in hoogte verstelbaarheid of 3D-optie, dat wel.

BenQ XL2410T


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*