BenQ XL2410T monitor review

Ook leuk voor niet-gamers?

Door


Inleiding

Net als de rest van de markt voor computers en randapparatuur, vindt ook bij monitoren de meeste concurrentie plaats in het budgetsegment. Daar horen sinds alweer enige tijd ook 23 en 24-inch modellen bij. Waren Full HD schermen aanvankelijk een luxe, inmiddels is de 1920x1080 resolutie de standaard. Genoemde 23 en 24-inch schermen zijn amper duurder dan 22-inch exemplaren, wellicht omdat de pixeldichtheid (aantal pixels per inch ofwel ppi) wat lager ligt, waardoor een eenvoudiger productieprocedé volstaat.

Hoewel prettig voor wie weinig te besteden heeft, maakt het de keus lastig voor wie wel wat meer wil uitgeven, maar niet direct het segment van zeer dure (semi-)professionele schermen wil betreden. In de winkel zie je doorgaans al niet veel modellen van dit formaat boven de 250 euro en ook online houdt het aanbod niet over.

Gelukkig lijkt het tij een beetje te keren. Zoals je ook kan lezen in Hardware.Info Magazine #3/2011, binnenkort in de winkel, zien we een toenemend aantal schermen met een iets hoger prijskaartje én wat meer te bieden. Zoals een kwalitatief beter VA- of IPS-paneel. Ook modellen met meer aansluitingen, meer mogelijkheden om een ergonomische houding te realiseren of andere extra functionaliteit lijken weer iets meer beschikbaar te komen.

BenQ stuurde ons de XL2410T, een 120Hz monitor in fraaie, duidelijk op gamers gerichte retail-doos, met een bovengemiddeld prijskaartje van zo'n 350 euro gemiddeld in onze prijsvergelijker. We onderwierpen het scherm aan onze uitgebreide monitorentest en vertellen je waarom je dit scherm wel, of juist niet in overweging zou kunnen nemen.

BenQ XL2410T
De BenQ XL2410T


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*