Dell UltraSharp U2412M review

Interessant geprijsd scherm tussen U2311H en U2410.

Door


Inleiding

Nu de markt voor monitoren ook in het 23 en 24-inch segment een prijsvechtersarena is geworden, wordt het voor fabrikanten van beeldschermen essentieel om de eigen producten op andere wijze dan louter 'prijs' onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Opvallend genoeg lijkt het voornaamste middel een hernieuwde belangstelling voor en toepassing van andere panel-technologieën dan TN (Twisted Nematic), maar wél toegepast in relatief betaalbare uitvoeringen. Zoals bekend heeft TN-technologie een potentieel uitstekende reactietijd, maar schiet het tekort op het gebied van met name weergave onder een kijkhoek en qua kleurechtheid.

Zo zagen we de laatste tijd aardig wat modellen met een alternatief paneel, zoals diverse BenQ-monitoren met een VA-paneel, Iiyama introduceerde ook een VA-model, LG kwam met een IPS-monitor en het bekendste voorbeeld van een betaalbare monitor met een beter-dan-TN-paneel is misschien wel de Dell UltraSharp U2311H.

Deze laatste fabrikant, Dell, heeft onder liefhebbers een behoorlijke reputatie opgebouwd met de UltraSharp modellen - de U2410 mag zich verheugen in een behoorlijke populariteit, uiteraard vanwege de goede kleurweergave, maar ook mede dankzij een verticale resolutie van 1200 pixels (in plaats van de 1080 pixels die inmiddels standaard zijn) en een groot aantal aansluitingen.

Tussen de U2311H en de U2410 plaatst de Amerikaanse PC-gigant nu een nieuw model, de U2412M. Ondanks het 'hogere' typenummer, bevindt dit scherm zich dus 'onder' de U2410, zowel qua prijs als specificaties.

Dell UltraSharp U2412M Black


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Dell UltraSharp U2412M Black

24 inch, 1920x1200, 94 ppi, IPS / PLS / AHVA, DisplayPort, 8 ms, 300 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

204,90 €

gem. 213,00 €
9 shops, 6x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*