9 Gaming-muizen review

Klaar voor de strijd

Door


Conclusie

De gaming-muizen in deze test presteren allemaal goed, maar zijn niet allemaal voor hetzelfde doel bruikbaar. Vooral door matige grip en een slechte lift-off distance is niet iedere muis geschikt voor low sense gebruik. Ook de vorm en de extra functies verschillen nogal per muis, waardoor er voor de meeste gamers wel eentje bij zal zitten die hem of haar aanspreekt.

De Silverstone Raven Gaming Mouse heeft veel van de gewenste mogelijkheden, maar is door de grote draaiknop niet goed hanteerbaar en daardoor niet makkelijk in gebruik. De Revoltec Fightmouse Elite doet het op dat gebied een stuk beter en heeft daarnaast een verwisselbare rechtersteun en gewichtjes. Een nadeel voor low sense gamers is de zeer hoge lift-off distance. De SideWinder X8 heeft de slechtste lift-off distance. Dit is echter wel een draadloze muis met uitgebreide instelmogelijkheden.

De Qpad 5K heeft een goede grip voor low sense gebruik met een prima lift-off distance. Ook de Zowie EC1 is zeer makkelijk op te tillen en heeft met 1,3 millimeter een van de laagste lift-off distances. Beide zijn daardoor prima geschikt voor low sense gebruik. Het nadeel van de Zowie is dat er geen software bijzit. De SteelSeries Ikari is vrij standaard in zijn mogelijkheden, heeft een prima lift-off distance en is voorzien van een scherm aan de onderzijde voor het instellen van de gevoeligheid. De Roccat Kova+ is de enige muis voor links- en rechtshandigen en heeft een prima grip. De lift-off is met 2,6 millimeter wel wat aan de hoge kant. Daar staat dan weer tegenover dat de knoppen een tweede functie toegewezen kunnen krijgen.

De CM Storm Sentinel Zero-G biedt de gebruiker ook de mogelijkheid om de knoppen een tweede functie te geven. Daarbij heeft deze muis ook nog eens de laagste lift-off distance (1,2 millimeter). De software is uitgebreid en hij is voorzien van een schermpje voor informatie. De allrounder van het gezelschap is de Logitech G500, vanwege zijn bouwkwaliteit, bediening en de makkelijk verwisselbare gewichtjes. De lift-off is prima en de grip doet alleen onder voor die van de Zowie en de Qpad. De Hardware.Info Silver Award gaat naar de Logitech G500 en naar de CM Storm Sentinel Zero-G.

Logitech G500 Gaming MouseCM Storm Sentinel Zero-G


CM Storm Sentinel Zero-G
Logitech G500


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*